Siirry suoraan sisältöön

Tukihenkilöksi

Haluatko olla syöpään sairastuneen tai hänen läheisensä apuna ja tukena? Tule mukaan tekemään arvokasta vapaaehtoistyötä tukihenkilönä. Saat valmiuksia työhösi kursseillamme ja ammattihenkilön työnohjauksessa.

Järjestämme tukihenkilökoulutusta erilaisiin tarpeisiin. Voit kouluttautua vertaistukihenkilöksi, arjen ystäväksi tai kummi-tukihenkilöksi. Tukihenkilön tehtävänä ei ole toimia hoitoalan tai lääketieteen asiantuntijana, hän on ihminen ihmiselle.

Vertaistukihenkilö on itse sairastanut syövän tai nähnyt sairauden läheisen silmin. Vertaistukihenkilönä annat henkistä tukea sairastavalle tai hänen läheiselleen.

Tapaamiset sovitaan vertaistukihenkilön ja tuettavan kesken. Tukihenkilöpalvelu kotihoidossa oleville toteutetaan potilaan pyynnöstä ja suostumuksella sairauden eri vaiheissa. Ensisijalla ovat potilaat, joiden sairaus on uusiutunut. Mahdollisuuksien mukaan tuetaan myös potilaan läheisiä. Toiminnassa huomioidaan potilaan toiveet ja tarpeet sekä vertaistukihenkilön omat mahdollisuudet.

Kummi-tukihenkilö on tarkoitettu perheille, joissa joko vanhempi tai lapsi on sairastunut syöpään. Kummi-tukihenkilönä tarjoat syöpäkriisissä olevan perheen lapsille aikaa, virikkeitä ja läsnäoloa, silloin kun vanhempien voimavarat ovat koetuksella. Välitämme kummi-tukihenkilöitä ajankohtaisen tukihenkilötilanteen mukaan.

Arjen ystävä antaa apua ja tukea syövän hoitojen ja toipumisen aikana. Arjen ystävänä voit lähteä potilaan mukaan lenkkipolulle, lääkäriin, teatteriin, kauppaan jne. Arjen ystävät eivät itse ole sairastaneet syöpää. Välitämme arjen ystäviä ajankohtaisen tukihenkilötilanteen mukaan.

Haluatko vapaaehtoiseksi

Haluan tukihenkilön