Kuntoutuskurssit

Me Satakunnan Syöpäyhdistyksessä haluamme, että jokainen syöpään sairastunut saa omaan elämäntilanteeseensa sopivaa tukea ja kuntoutusta. Järjestämme yhdessä Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEAn) ja Kelan kanssa kuntoutuskursseja ja muuta kuntouttavaa toimintaa.

Kuntoutuskurssimme ovat niin sanottua sopeutumisvalmennusta.

Satakunnan Syöpäyhdistyksen sopeutumisvalmennuskurssit:

Surusta tie eteenpäin -viikonloppu

Syöpäpotilasläheisensä menettäneille Kylpylähotelli Yyteri, Pori

23. – 25.4.2021- Hakuaika päättyy 22.3.2021

Kurssin tarkoituksena on mahdollisuuksien ja elinvoiman etsiminen ja löytäminen omasta itsestä omaan elämään.

Ohjelma sisältää pienryhmäkeskusteluja, musiikkia, rentoutusta ja muuta mieltä virkistävää.

Viikonlopun vetäjinä ovat: musiikkiterapeutti Pentti Niemi, perheterapeutti Kauko Hyytiä ja syöpäsairaanhoitaja Eija Elo.

Viikonloppu on osallistujille maksuton. Vain matkakulut tulee itselle maksettavaksi. Viikonlopulla on täysihoito.

Kurssivalinta tehdään Satakunnan Syöpäyhdistyksessä. Mikäli hakemuksia on yhtä paljon kun on kurssipaikkoja (20) kaikki hakijat saavat kutsun.

Tiedustelut: syöpäsairaanhoitaja Eija Elo p. 040 7770 821 / eija.elo@satakunnansyopayhdistys.fi.

Hakemukset voit tilata puh. 02 6305 750.

STEA:n kurssien hakemukset toimitetaan Satakunnan Syöpäyhdistyksen toimistoon.

Kelan kursseille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella (Kela KU132). Hakemuksen liitteeksi lääkärin kirjoittama B-lausunto tai kuntoutussuunnitelma.

Kursseille voit hakea, kun sairastumisesta on kulunut noin yksi vuosi. Kurssit ovat kurssilaisille maksuttomia.

Kelan hakemuslomake (täytettävä pdf)

Lomakkeen saat myös yhdistyksen toimistosta tai sairaalan sosiaalityöntekijältä.

Tutustu Satakunnan Syöpäyhdistyksen kuntoutuspalveluihin.

Mitä sopeutumisvalmennus on?

Muut Syöpäjärjestöjen kuntoutuskurssit

Voi hakea myös muille Syöpäjärjestöjen ja Kelan järjestämille sopeutumisvalmennuskursseille. Kursseja järjestetään eri puolilla Suomea.

Tanssi-liiketerapiaa syöpäpotilaille.

LIIKKEELLÄ ELÄMÄSSÄ -Tanssi-liiketerapeuttinen kuntoutuskurssi.

Porissa alkaen 6.10. klo 17-18:30

Kurssi jatkuu 15.12. asti 10 kertaa,

Samalla, kun kehitämme tanssi-liiketerapiaa syöpäpotilaalle sopivaksi kuntoutukseksi, pääsevät ensimmäiset jo kokeilemaan sitä Helsingissä, Lappeenrannassa, Porissa, Tampereella ja Turussa.

”Kurssi soveltuu syöpään sairastuneille, joilla syöpähoidot ovat sellaisessa vaiheessa, että ne eivät haittaa ryhmään osallistumista” kertoo Niina Turunen Saimaan Syöpäyhdistyksestä.

Kurssilla ei opeteta tanssia eikä liikunta ole fyysisesti raskasta. Osallistuminen ei vaadi tanssitaitoa, mutta jokaisen tulee pystyä liikkumaan itsenäisesti.

Ryhmä tapaa kerran viikossa kymmenen viikon ajan, joten kuntoutuja saa myös tärkeää vertaistukea. Osallistujat valitaan hakemusten perusteella. Osallistuminen on maksutonta.

Hakemus tanssi-liiketerapiakurssille

Lue lisää kurssista tanssiliiketerapia ilmoituksesta