Potilaiden ja läheisten neuvonta

Neuvontapalvelustamme saat ohjausta, neuvontaa, tietoa syövästä ja tukea vaikealla hetkellä. Ota yhteyttä olitpa sitten sairastunut, läheinen tai kuka tahansa, jota syöpään liittyvät kysymykset huolestuttavat.

Syövän kanssa kamppailevien ihmisten selviytymistä voidaan tukea erilaisilla hoidoilla, luotettavalla ja ajankohtaisella tiedolla syövästä sekä kuntoutuksella ja neuvonnalla. Monet potilaat, joita ei voida parantaa pysyvästi, elävät parantuneiden hoitomahdollisuuksien ansiosta pitkään.

Neuvontapalvelussamme työskentelee syöpään erikoistuneita sairaanhoitajia, joiden kanssa voit keskustella luottamuksellisesti, sinun ehdoillasi.

Neuvonnastamme saat

• tietoa syövästä ja eri hoitovaihtoehdoista
  • psykososiaalista tukea
  • ohjeita syövän ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen toteamiseen
  • tietoa kuntoutuskursseista
  • tietoa palveluistamme
  • rintaproteesien välitystä osapoisto- ja koko rinnanpoistoleikatuille

Syöpäsairaanhoitajamme pitävät vastaanottoa eri paikkakunnilla seuraavasti:

Pori: maanantai-perjantai
Rauma: maanantaisin ja torstaisin
Merikarvia: kerran kuukaudessa
Harjavalta: kerran kuukaudessa
Huittinen: maanantaisin
Eura: kaksi kertaa kuukaudessa                                                                                                                                          Säkylä: kerran kuukaudessa
Kankaanpää: kaksi kertaa kuukaudessa

Tule vastaanotollemme tai pyydä hoitaja kotikäynnille. Palvelut ovat maksuttomia.

Aika kaikkien paikkakuntien vastaanotoille ja kotikäynneille varataan Porin toimistosta: Puh. 02 6305 750

toimisto(at)satakunnansyopayhdistys.fi

Avoinna ma-pe klo 9-15 tai muuna sovittuna aikana.

Haluatko vertaistukea saman kokeneilta? Tutustu vertaistukitoimintaamme ja vertaistukiryhmiimme.

Neuvontapalvelun toimintaperiaatteet

• Hoitajamme vastaavat syöpään liittyviin yleisluontoisiin kysymyksiin.
  • Neuvonta on luottamuksellista: hoitajia sitoo vaitiolovelvollisuus.
  • Neuvontapalvelussa ei synny hoitosuhdetta, joten siihen ei sovelleta lakia potilaan asemasta ja oikeuksista.
  • Neuvontapalvelu ei korvaa lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattihenkilön antamaa neuvontaa, tutkimusta tai hoitoa.
  • Huomioithan, ettei neuvontapalvelun hoitajilla ole käytössään aiempia terveystietojasi. Heidän antamansa vastaukset perustuvat kertomiisi terveystietoihin

Syöpäjärjestöjen neuvontapalvelu

Myös Syöpäjärjestöjen valtakunnallinen neuvonta auttaa sairastuneita, heidän läheisiään ja muita syövästä huolestuneita.

Etuusneuvonta

Syöpä voi tuoda mukanaan kysymyksiä ja huolta toimeentulosta, korvauksista ja erilaisista maksuista. Jos toimeentulo, sosiaalietuudet tai potilaan oikeudet herättävät kysymyksiä, ota yhteyttä Syöpäjärjestöjen valtakunnalliseen etuusneuvontaan.

Potilaan polku

Jokaisen syöpään sairastuneen tilanne on yksilöllinen, mutta sairauden vaiheet ja potilaan tarpeet ovat samankaltaisia. Potilaan polku on työkalu, jonka avulla saat yleiskuvan potilaan matkasta.

Potilaan polku kuvaa sairastuneen matkaa aina diagnoosista hoitoihin ja parantumiseen sekä tarvittaessa saattohoitoon saakka. Tänä päivänä yhä useamman potilaan polku päättyy onneksi toipumiseen ja seurantaan.

Kulje potilaan polku