Periytyvyysneuvonta

Periytyvyysneuvonnan tarkoituksena on selvittää, onko henkilöllä perinnöllinen syöpäalttius eli tavallista suurempi riski sairastua syöpään. Pyrkimyksenämme on ottaa selvää siitä, onko henkilön periytyvää syöpäalttiutta syytä selvittää tarkemmin.

Voit selvittää perinnöllisen syövän riskiä Satakunnan Syöpäyhdistyksen periytyvyysneuvonnassa.

Nykyarvioiden mukaan perinnöllinen alttius liittyy vain pieneen osaan eli noin kymmeneen prosenttiin tavallisista syövistä.

Periytyvyysneuvontaa antavat Satakunnan Syöpäyhdistyksen hoitajat, jotka tarvittaessa ohjaavat sinut jatkoselvityksiin lääkärille. Periytyvyysneuvonta on maksutonta ja tarkoitettu kaikille, syöpäyhdistyksen jäsenyyttä ei vaadita.

Lue lisää syövän perinnöllisyydestä

Aika periytyvyysneuvontaan varataan Syöpäyhdistyksen toimistosta, puh.02 6305 750

Periytyvyysneuvonnan rekisteriseloste